17 травня у Львові розпочався Національний туристичний саміт, організований Державним агентством розвитку туризму України.

У програмі форуму такі теми:

шлях до ЄС: інтеграція України у європейський туристичний простір;

туризм для економічного розвитку: шлях до сталості та процвітання громад;

менеджмент дестинацій та готелів під час війни. Виклики та можливості;

простір без обмежень: інклюзивність та доступність об'єктів туристичної інфраструктури;

made in Ukraine: гастрономічне та культурне різноманіття як основа української гостинності.

Цьогоріч у п'яти панельних дискусіях беруть участь 30 спікерів з України та Європи, зокрема президентка та СЕО World Travel and Tourism Council Джулія Сімпсон, яка вперше в Україні.

«Я представляю Всесвітню раду туризму та подорожей, яка охоплює 200 компаній в усьому світі. Україна має для туризму величезні перспективи. Туризм один із найбільш стійких секторів. І стійкість українців це доводить. Ми будемо стояти пліч-о-пліч з вами та вас підтримувати», сказала Сімпсон.  

Зі словом на саміті виступили заступниця голови Комітету, голова підкомітету з питань інформаційної політики та європейської інтеграції Комітету гуманітарної та інформаційної політики Євгенія Кравчук і голова підкомітету з питань туризму і курортів Дмитро Нальотов.

Народний депутат Дмитро Нальотов розповів про роботу з євроінтеграційним законопроєктом № 4162 про туризм: «Ми отримали 1357 поправок від народних депутатів, висновки та рекомендації від комітетів Верховної Ради. Усі ці поправки були враховані. Ми намагалися знайти спільне рішення. І там були дійсно ефективні й гарні пропозиції, які враховані в тексті закону, який буде пропонуватися Верховній Раді до другого читання».

Євгенія Кравчук акцентувала, що потрібні сприятливі умови для залучення інвестицій у туристичну галузь держави. «Ми зараз ухвалюємо багато законопроєктів, необхідних для вступу України до Європейського Союзу. Інвестори і туристи, які приїдуть в Україну, мають бути впевнені, що ці стандарти (прим. ред. європейські) тут також впроваджені і діють», сказала Євгенія Кравчук.

Крім того, парламентарка порушила тему туризму і меморіалізації війни. «Ми повинні пройти цей етап відновлення з розумінням, що ці місця пам’яті та героїзму українського народу будуть важливими не лише для нас, але й для всього світу. Вони стануть символами нашої стійкості та пам’яттю про ті події, які змінили нашу країну», зауважила депутатка.

На думку Євгенії Кравчук, не менш важливою є доступність інформації різними мовами: «Українська держава і законотворці можуть допомогти в цьому. Наприклад, наш Комітет підготував до другого читання законопроєкт про особливий статус англійської мови, який, зокрема, стосуватиметься сфери туризму». Відповідно до законопроєкту, у всіх видах пасажирського транспорту, на залізничних вокзалах, автовокзалах, в аеропортах, морських та річкових портах інформація поряд з державною мовою має подаватися також англійською, а іноземцям, які звертаються англійською мовою, довідкові служби на залізничних вокзалах, автовокзалах, в аеропортах, морських та річкових портах мають надавати інформацію мовою звернення.

Захід транслюється на сторінці Державного агентства розвитку туризму України.

Фото: Укрінформ. Оформлення цитат: ДАРТ.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

01 липня 2024 11:36
27 червня 2024 12:24
26 червня 2024 11:43
25 червня 2024 16:01
21 червня 2024 12:16
19 червня 2024 12:15
18 червня 2024 11:49
13 червня 2024 12:27
11 червня 2024 13:02
10 червня 2024 18:00