Голова Комітету Микита Потураєв на своїй сторінці у фейсбуці висловив вдячність фахівцям, що працювали із законопроєктом про медіа (Закон України «Про медіа» № 2849-IX).

«По-перше, маю подякувати Раді Європи, яка підтримувала роботу над законопроєктом від самого початку. Ми вдячні всім командам представництва РЄ в Україні, і особисто пані Галині Смірновій. Дякуємо шановним європейським експерткам Eve Salomon, Council of Europe expert (UK) та Tanja Kersevan-Smokvina, Council of Europe expert (Slovenia), які ніколи не жалкували часу для спільних з нами обговорень.

На останніх етапах з нами працювали фахівці Європейської комісії, і ми дякуємо Tanel Tang Team Leader for Policy and Reform Coordination Support Group for Ukraine, DG for Neighbourhood and Enlargement, SGUA, Marta Sanagustin Riazuelo - Head of Sector, DG connect та Audrius Perkauskas - Deputy Head of Unit,  DG connect.

З особливою приємністю і повагою тепер хочу подякувати українським експертам, які є повноправними співавторами закону "Про медіа" без їхньої роботи, яка не припинялася попри епідемію коронавірусу, попри війну, обстріли, попри перебої зі світлом і зв’язком без цієї абсолютно фантастичної команди Україна ніколи б не отримала цього і необхідного, і якісного закону, який водночас відповідає найкращим європейським стандартам та практикам і захищає національні інтереси суспільства, держави і вітчизняних медіа.

Отже, від себе особисто і від колег-народних депутатів, я дякую Ользі Герасим'юк, Олександру Бурмагіну, Валентину Ковалю, Ганні Литвищенко, Ірині Пархоменко, Максиму Дворовому, Віті Володовській, Тетяні Авдєєвій, Ігорю Розкладаю, Аліні Правдиченко, Ганні Красноступ, Катерині М'ясниковій, Тарасу Шевченку, Тетяні Смірновій, В'ячеславу Мієнку, Руслану Шевчуку, Євгену Буцану.

І окрема подяка нашим партнерам-громадським організаціям: Національній асоціації медіа, Платформі прав людини, Лабораторії цифрової безпеки, Центру демократії і верховенства права, Опорі, Чесно, IFES.

Свої пропозиції, які дозволили вдосконалити багато важливих норм законопроєкту, також подавали Комісія журналістської етики, Інститут масової інформації і Детектор-медіа, Internews, команда НСТУ (Світлана Остапа, Микола Чорнотицький, Зураб Аласанія), Відсіч (Сергій Оснач) та Офіс уповноваженого з питань державної мови на чолі з паном Тарасом Кремінем.

Насамкінець, але за принципом "Last, but not least" ще раз подякую народним депутатам Верховної Ради України VIII скликання, які свого часу заклали частину фундаменту, на якому, зрештою, і був побудований вітчизняний медійний кодекс.

І, нарешті, дякую міністру культури та інформаційної політики Олександру Ткаченкові — саме під час його головування у нашому комітеті ми розпочали цю роботу.

Ми всі знали, що працюємо не в чиїхось політичних, професійних або корпоративних інтересах. Ми працювали в інтересах всієї України.

Ще раз вам всім дякую, колеги і друзі!» — зазначив голова Комітету.

Фото архівні.


 
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

01 липня 2024 11:36
27 червня 2024 12:24
26 червня 2024 11:43
25 червня 2024 16:01
21 червня 2024 12:16
19 червня 2024 12:15
18 червня 2024 11:49
13 червня 2024 12:27
11 червня 2024 13:02
10 червня 2024 18:00