12 липня 2024
1000

12-13 липня Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики проведе виїзне засідання на території Волинської області. Тема засідання: «Реалізація гуманітарно-культурних політик в умовах війни і поствоєнного часу: регіональні моделі, їх множинність і трансформації». Захід відбудеться за організаційної підтримки Програми USAID РАДА: наступне покоління, яка фінансується Агентством США з міжнародного розвитку та впроваджується ГО «Інтерньюз-Україна».

У програмі виїзного засідання вивчення та розгляд питань адаптації сфери культури до умов воєнного стану та у повоєнний період, залучення коштів на здійснення заходів з утримання в належному стані пам’яток культурної спадщини, музеїв, інших об’єктів культурної інфраструктури.

З цією метою заплановано провести декілька обговорень за відповідними тематичними напрямками та ознайомитись з роботою Літературно-меморіального музею Лесі Українки у селі Колодяжне, Музею сучасного українського мистецтва Корсаків у Луцьку, Волинського краєзнавчого музею – Олицького замку в селі Олика.

Подія відбудеться за участю представників Міністерства культури та інформаційної політики України, Волинської обласної державної адміністрації та Волинської обласної ради, місцевих органів державної влади та місцевого самоврядування, закладів культури та мистецтва Волинської області. У режимі відеоконференції долучаться також представники інших обласних державних / військових адміністрацій.

За результатами виїзного засідання буде підготовано Рекомендації Комітету щодо подальшого розвитку сфери культури. Матеріали засідання.

 


Повернутись до календаря подій