10 березня 2021 року голова підкомітету з питань туризму і курортів Дмитро Нальотов, очільниця підкомітету інформаційної політики Євгенія Кравчук, голова підкомітету у сфері кінематографу та реклами Павло Сушко взяли участь у Всеукраїнському форумі «Україна 30. Культура. Медіа. Туризм».

У межах діалогу «Мандруй Україною. Розвиток туризму в Україні» Дмитро Нальотов заявив, що найближчим часом парламент розгляне новий законопроєкт про туризм.  «Над Законом України “Про туризм” ми працюємо вже понад рік. Спілкуємося з асоціаціями, експертами, вивчаємо міжнародний досвід та пристосовуємо його до українських реалій. Закон наразі готовий до першого читання. Я думаю, що наступного пленарного тижня ми маємо його розглядати в залі парламенту», сказав народний депутат. За його словами, пріоритетом законопроєкту стане розвиток в’їзного туризму в Україні. Окрему увагу приділяють проєктам розвитку та стратегічному плануванню у галузі туризму на місцевому і національному рівнях.

Заступниця голови Комітету, голова підкомітету з питань інформполітики Євгенія Кравчук розповіла, що до обговорення проблеми читання в Україні варто залучити людей, які з тих чи інших причин не мають навички читати книги. «Я хочу поговорити про заклади культури в умовах децентралізації. Не треба думати, що щось має зробити держава згори, з Києва і без залучення місцевої влади, місцевих депутатів і місцевої громади. Дуже важлива в цьому плані синергія. Я хотіла би акцентувати, що перед нами є певний виклик. Зазвичай про проблему читання обговорюють колом людей, які і так багато читають. Нам потрібно залучити до цього обговорення, цієї стратегії людей, які з тих чи інших причин не мають такої навички», — прокоментувала політикиня.

«Для того, щоб кіноіндустрія гарно працювала, розвивалася і давала результати, то, звичайно, потрібна законодавча база. Вона повинна бути сучасною. Ми знаємо, що десятиріччями кіноіндустрія у нас розвивалася в останню чергу на державному рівні. 5-6 років тому вона почала дуже активно розвиватися, дякуючи усім представникам індустрії та телегрупам. Ми змогли примусити народних депутатів прийти на роботу і прийняти Закон «Про підтримку кінематографу в Україні». Ми також бачили, що є дуже багато прогалин в законодавчій сфері і потрібно було щось рухати, створювати. Маю нагоду всім нагадати, що сьогодні в парламенті, вперше в історії України, створено підкомітет кінематографії та реклами при Комітеті гуманітарної та інформаційної політики. Це окремий підрозділ, який займається питаннями кіно та реклами», розповів заступник голови Комітету, голова підкомітету у сфері кінематографу та реклами Павло Сушко.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

01 липня 2024 11:36
27 червня 2024 12:24
26 червня 2024 11:43
25 червня 2024 16:01
21 червня 2024 12:16
19 червня 2024 12:15
18 червня 2024 11:49
13 червня 2024 12:27
11 червня 2024 13:02
10 червня 2024 18:00