Проведено третє засідання робочої групи з опрацювання закону про меценатство у сфері культури

Комітет
14 вересня 2021, 17:35

13 вересня 2021 року у «Центрі публічної комунікації та інформації» відбулося чергове, третє, засідання робочої групи, яка працює із нормативно-правовою базою, спрямованою на врегулювання меценатської діяльності у сфері культури.
У засіданні взяли участь члени громадських рад при Комітеті з питань гуманітарної та інформаційної політики Верховної Ради України та при Київській міській державній адміністрації (КМДА), які є ініціаторами такої співпраці, та представники провідних закладів культури України.

До наради також долучилися фахівці із Міністерства культури та інформаційної політики України. Участь Міністерства у цій робочій групі обумовлена великим суспільним інтересом щодо оновлення законодавства про благодійну діяльність.

Порядок денний зустрічі складався з декількох питань, зокрема обговорили проблематику, порушену закладами культури та меценатами, та розглянули пропозиції Українського культурного фонду щодо положень закону про меценатство в культурній галузі.

Наприкінці учасники засідання окреслили свої подальші кроки. На думку робочої групи, основні правки мають бути внесені до Закону України «Про культуру», а робота у цьому напрямку надалі має проходити у тісному співробітництві з Комітетом гуманітарної та інформаційної політики.
Попереднє засідання робочої групи відбулося 24 червня.