Комітет з питань культури і духовності

 

 

 

84

 

            17       лютого   2011 року

 

 

ГОЛОВУЄ:

Голова Комітету Яворівський Володимир Олександрович      

ПРИСУТНІ:

народні депутати України, члени Комітету з питань культури і духовності – Дем’янчук В.О., Деревляний В.Т., Кендзьор Я.М., Косів М.В., Ющенко П.А.

 

працівники секретаріату Комітету:

Колесніченко-Братунь Н.Р., Бабенко В.О., Коптєва Л.В., Галюк Т.М., Івасенко І.М., Школик І.В., Грабчак К.К., Кравцова С.В.

 

ВІДСУТНІ:

Богословська І.Г., Федорчук Я.П., Кириленко В.А., Мовчан П.М., Зубанов В.О.

 

ЗАПРОШЕНІ:

Список запрошених додається.

 

Порядок денний:

1. Проект Закону про благодійництво та благодійні організації (р.№ 6343, н.д. Ю.Льовочкіна та ін.).

2. Проект Постанови про проведення парламентських слухань на тему: «Державно-церковний діалог як важливий чинник міжконфесійної злагоди в Україні» (р.№ 8103, н.д. В.Яворівський).

3. Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про телебачення і радіомовлення» (щодо приведення у відповідність із вимогами Європейської Конвенції про транскордонне телебачення до програмної концепції мовлення) (р.№ 6342, друге читання).

4. Проект Закону про внесення змін до Земельного кодексу України (щодо будівництва індивідуальних майстерень-студій творчих працівників) (р.№ 7128, н.д. Л.Грач).

5. Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про статус народного депутата України» (щодо проведення курсів підвищення кваліфікації народних депутатів України) (р.№ 7438, н.д. Л.Григорович та ін.).

6. Проект Постанови про заслуховування звіту Міністра закордонних справ України Грищенка К.І. щодо переслідування російською владою Бібліотеки української літератури в Москві, Об'єднання українців Росії та ліквідації Федеральної національно-культурної автономії українців Росії (р.№ 8008, н.д. А.Шкіль).

7. Проект Заяви до Федеральних Зборів Російської Федерації у зв'язку з ситуацією навколо українських громадських інституцій в Росії (р.№ 8021, н.д. А.Шкіль).

8. Проект Постанови про проведення парламентських слухань на тему: "Українсько-російські відносини в сфері гуманітарно-культурного співробітництва" (18 травня 2011 року) (р.№ 8078, н.д. А.Шкіль).

9. Про передачу національного заповідника «Софія Київська» до сфери управління Міністерства культури України.

 

І. СЛУХАЛИ:

про проект Закону про благодійництво та благодійні організації, внесений народними депутатами України Ю.Льовочкіною, О.Фельдманом, О.Зарубінським, Л.Оробець (р.№ 6343).

 

Доповідає: народний депутат України Фельдман О.Б.

 

ВИСТУПИЛИ:

Косів М.В., Ющенко П.А., Кендзьор Я.М., Дем’янчук В.О., Деревляний В.Т.

Заступник міністра культури України Кохан Т.Г.; головний економіст-фінансист Міністерства фінансів України Савченко Т.Б.; Головний державний податковий ревізор-інспектор Департаменту оподаткування фізичних осіб Державної податкової адміністрації України Бурлака Р.Б.;

представники благодійних організацій України: Васькович А., Лациба М.В., Олійник О.В., Лях В.В. Максимчук О.В.

 

 

УХВАЛИЛИ:

 

рекомендувати Верховній Раді України прийняти проект Закону про благодійництво та благодійні організації (реєстр. № 6343) у першому читанні за основу.

 

 

ІІ. СЛУХАЛИ:

про Проект Постанови про проведення парламентських слухань на тему: «Державно-церковний діалог як важливий чинник міжконфесійної злагоди в Україні», внесений народним депутатом України В.Яворівським (р.№ 8103).

 

 

Доповідає:  Яворівський В.О.

 

ВИСТУПИЛИ:

Косів М.В., , Кендзьор Я.М., Дем’янчук В.О., Деревляний В.Т.

 

 

 

УХВАЛИЛИ:

 

 

рекомендувати Верховній Раді України прийняти зазначений вище проект Постанови за основу та в цілому.

 

Рішення прийнято шляхом голосування:

 

«За»5 (Яворівський В.О. Деревляний В.Т.,

Кендзьор Я.М., Косів М.В., Ющенко П.А.);

«Проти»0;

«Утримались» – 1 (Дем’янчук В.О.).

 

ІІІ. СЛУХАЛИ:

про Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про телебачення і радіомовлення» (щодо приведення у відповідність із вимогами Європейської Конвенції про транскордонне телебачення до програмної концепції мовлення), внесений народним депутатом України О.Бондаренко (р.№ 6342, друге читання).

 

 

Доповідає:  Яворівський В.О.

 

ВИСТУПИЛИ:

Косів М.В., Кендзьор Я.М., Дем’янчук В.О., Деревляний В.Т., Ющенко П.А.

 

УХВАЛИЛИ:

рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у другому читанні відхилити законопроект, як такий, що суперечить  статтям 11, 22 Конституції України та Закону України «Про культуру».

 

Рішення прийнято шляхом голосування:

 

«За»5 (Яворівський В.О. Деревляний В.Т.,

Кендзьор Я.М., Косів М.В., Ющенко П.А.);

«Проти»0;

«Утримались» – 1 (Дем’янчук В.О.).

 

ІV. СЛУХАЛИ:

про Проект Закону про внесення змін до Земельного кодексу України (щодо будівництва індивідуальних майстерень-студій творчих працівників), внесений народним депутатом України Л.Грачем (р.№ 7128).

 

Доповідає:  Яворівський В.О.

 

ВИСТУПИЛИ:

Косів М.В., Кендзьор Я.М., Ющенко П.А., Дем’янчук В.О., Деревляний В.Т.

 

УХВАЛИЛИ:

1.) рекомендувати головному Комітетові (Комітет з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики) прийняти вищезазначений проект закону за основу, а висловлені зауваження врахувати при доопрацюванні законопроекту для розгляду у другому читанні;

2.) надіслати прийняте рішення головному Комітету.

 

 

Рішення прийнято шляхом голосування:

 

«За»6 (Яворівський В.О.  Деревляний В.Т.,

Кендзьор Я.М., Косів М.В., Ющенко П.А.,

Демянчук В.О. );

«Проти»0;

«Утримались» – 0.

 

V. СЛУХАЛИ:

про Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про статус народного депутата України» (щодо проведення курсів підвищення кваліфікації народних депутатів України), внесений народними депутатами України Л. Григорович, А.Парубієм, В.Карпуком, О.Зарубінським, А.Павловським (р.№ 7438).

 

Доповідає: Яворівський В.О.

 

ВИСТУПИЛИ:

Косів М.В., Деревляний В.Т., Ющенко П.А., Дем’янчук В.О.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку