15 липня на своєму засіданні Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики затвердив План роботи на період четвертої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання із доповненнями М. Княжицького, О. Качного, І. Констанкевич. Зокрема, у графіку виїзні засідання з розгляду питань: стан дотримання законодавства та проблеми у сферах кінематографії, туризму та захисту дітей (м. Одеса); стан і проблеми збереження пам'яток культурної спадщини (Тернопільська, Львівська області); інформаційна безпека на прикордонних територіях; розвиток архівної справи та діловодства в умовах адміністративно-територіальної реформи (Державна архівна служба, м. Київ); стан дотримання законодавства у сфері захисту дітей (Донецька, Луганська, Київська області). «Розпочнемо роботу над оновленням вже давно застарілого законодавства про архівну службу. Цього понеділка разом з Головою Комітету мали зустріч з новим керівником Державної архівної служби України, Анатолієм Хромовим, та експертом Ігорем Розкладаєм, на якій поговорили про спільне бачення нової редакції закону. У жовтні 2020 Комітет також планує провести виїзне засідання, присвячене цій темі, щоб краще познайомитися з життям архівної служби», — поінформувала заступниця голови Комітету Євгенія Кравчук.
Члени Комітету внесли пропозиції стосовно проведення заходів: народний депутат, голова підкомітету з питань культурної політики Микола Княжицький — провести «круглий стіл» щодо проблем отримання культурних послуг в умовах децентралізації та комітетські слухання наприкінці вересня про державну підтримку креативних індустрій під час карантину, народні депутати Юрій Павленко та Олександр Качний — провести комітетські слухання щодо проблем розвитку гуманітарної сфери в умовах децентралізації. Також погодили комітетські слухання на тему розвитку туризму в Карпатському регіоні та підтримали ініціативу депутатів М. Княжицього і Д. Нальотова щодо парламентських слухань «Мандруй Україною: стан, проблеми та перспективи розвитку туризму в Україні».
Перша заступниця голови Комітету Ірина Констанкевич наголосила на необхідності комітетського контролю за прийнятими постановами Верховної Ради, що стосуються пам'ятних дат та ювілеїв. Комітет підтримав пропозицію політикині — створити робочу групу для напрацювання нових критеріїв щодо відзначення цих дат, аби надалі рекомендувати внести зміни до Указу Президента «Про впорядкування відзначення пам’ятних дат і ювілеїв» від 2 грудня 1995 року № 1116/95.
Народний депутат Гео Лерос акцентував на важливості розгляду Комітетом на початку нової сесії законопроєкту про переміщення культурних цінностей, який буде зареєстровано днями.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

03 травня 2024 15:16
03 травня 2024 10:17
02 травня 2024 15:30
02 травня 2024 12:56
01 травня 2024 14:43
01 травня 2024 12:51
29 квітня 2024 15:15
29 квітня 2024 13:21
25 квітня 2024 16:43
25 квітня 2024 16:04