Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики посилює співпрацю з Комітетом Європарламенту з питань культури та освіти

Комітет
23 жовтня 2024, 17:12

23 жовтня заступниця голови Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Євгенія Кравчук та перший заступник голови Комітету з питань інтеграції України до Європейського Союзу Вадим Галайчук зустрілись з новообраною очільницею Комітету культури Європарламенту Нелою Ріль.

«Дуже важливо, що нам вдалося домовитись про спільне засідання Комітету гуманітарної та інформаційної політики Верховної Ради України і відповідного Комітету Європарламенту в Брюсселі на початку наступного року. Також визначили пріоритетні теми для спільної роботи», — повідомила народна депутатка України.

Серед напрямів спільної роботи:

— знищення культурної спадщини та ідентичності України під час російської війни;

— європейські програми, доступні для українських митців та медійників;

— безпека журналістів під час війни.

«Окремо зупинилися на темі журналістів, що перебувають в російському полоні. Розповіла про нещодавнє повернення Максима Буткевича з неволі  і фактичне вбивство Вікторії Рощиної під час етапування. Домовилися запланувати окремі слухання з цієї теми і в Європарламенті», — написала Євгенія Кравчук.