У Шотландії можуть відкрити філію Українського інституту

Комітет
11 вересня 2024, 16:48

10 вересня заступниця голови Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Євгенія Кравчук, голова міської ради Единбурга Кеммі Дей та очільник парламентської групи дружби з Україною, депутат Колін Бетті на робочій зустрічі української і шотландської делегацій поспілкувались про зміцнення міждержавних відносин.

«Під час відрядження використовую всі можливості для просування українського порядку денного серед партнерів. Обговорили посилення співпраці, зокрема у сфері культури та культурної дипломатії. Домовились розпочати роботу над реалізацією ідеї щодо відкриття філії Українського інституту в Шотландії», — написала парламентарка.

Євгенія Кравчук подякувала Консульству України в Единбурзі за підтримку та зазначила, що спільна робота розпочнеться відразу після повернення української політикині додому.

Український інститут — державна установа, яка представляє українську культуру у світі та формує позитивний імідж України за кордоном. Заснований Кабінетом Міністрів України у 2017 році та належить до сфери управління МЗС України.