Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики підтримав подання про призначення Миколи Точицького на посаду Міністра культури та стратегічних комунікацій

Комітет
05 вересня 2024, 10:27

На своєму засіданні 5 вересня Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики ухвалив рішення підтримати подання Прем’єр-міністра України про призначення Точицького Миколи Станіславовича на посаду Міністра культури та стратегічних комунікацій України і рекомендував Верховній Раді України призначити Миколу Точицького на зазначену посаду.

Під час розгляду цього питання Микола Точицький представив візію своєї діяльності та відповів на запитання народних депутатів. Парламентарі переконані, що підсилити Міністерство має не лише Міністр, а й ефективні заступники.

Також звернули увагу кандидата на посаду на бюджетування культури та інформаційної політики, яке Комітет щороку послідовно обстоює, на розвиток культури у громадах, політику національної і культурної пам’яті тощо.

І народні депутати, і претендент на посаду Міністра висловили сподівання в плідній взаємодії та дієвій комунікації профільного Міністерства і Комітету.

Довідково. Микола Точицький відомий як дипломат. Дипломатичну кар’єру розпочав у 1993 році з посади аташе в Управлінні контролю над озброєннями та роззброєння МЗС України. Працював у Посольстві України в Королівстві Бельгія, Генеральним консулом України в Сан-Франциско, був Постійним представником України при Раді Європи тощо.
У 2016 році призначений на посаду Надзвичайного і Повноважного Посла України в Королівстві Бельгія і Представника України при ЄС та Європейському Співтоваристві з атомної енергії, Надзвичайного і Повноважного Посла України у Великому Герцогстві Люксембург за сумісництвом.
Указом Президента України від 15 квітня 2024 року призначений Заступником Керівника Офісу Президента України.
Володіє англійською та французькою мовами.