Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики переглянув висновок до законопроєкту щодо діяльності в Україні релігійних організацій

Комітет
16 серпня 2024, 11:05

16 серпня Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики переглянув свій висновок до проєкту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності в Україні релігійних організацій (реєстр. № 8371, друге читання).

З часу попереднього голосування за законопроєкт на Комітеті (18 липня 2024 року) проведено низку узгоджувальних рад, передусім з Державною службою з етнополітики та свободи совісті, і враховано всі конструктивні пропозиції, що покращують законопроєкт. Враховано правки Головного юридичного управління Апарату Верховної Ради України.

Зокрема, Комітет підтримав пропозицію викласти назву законопроєкту у такій редакції: «Про захист конституційного ладу у сфері діяльності релігійних організацій». Також пропонується відтермінувати набрання чинності окремих положень акта.

Комітет затвердив порівняльну таблицю і рекомендує Верховній Раді України ухвалити законопроєкт «Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності в Україні релігійних організацій» у другому читанні та в цілому як Закон.

Наприкінці засідання народні депутати узгодили План роботи Комітету на період дванадцятої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання, пропозиції Комітету до проєкту Порядку денного дванадцятої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання і схвалили Звіт про роботу Комітету за період одинадцятої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.