«Відкритий діалог представників держави та музіндустрії»: до розмови у межах фестивалю «Faine Misto» долучились представники Комітету Євгенія Кравчук і Олександр Санченко

Комітет
06 серпня 2024, 14:35

У межах музичного фестивалю «Faine Misto» 2-4 серпня у Львові відбулась тематична триденна конференція за участю організаторів заходу, менеджерів та артистів.
До панельної дискусії «Відкритий діалог представників держави та музіндустрії» долучились заступниця голови Комітету Євгенія Кравчук та голова профільного підкомітету Олександр Санченко.

Учасники обговорили теми:

– фестивалі під час війни;

– основні внутрішні проблеми, що перешкоджають розвитку музичної індустрії в Україні;

– концерти, роялті, спільнокошт — що нині є основним джерелом доходу для музикантів;
– шляхи популяризації української культури у світі;
– спільні зусилля держави та музичної спільноти для розв'язання проблем.

«Окрім того, що фестиваль має благодійну мету (збір на потреби «Азову»), він ще й порушує індустріальні питання. Дискусійна панель вийшла достатньо жвавою завдяки модерації Євгенії Стрижевської, і, думаю, декілька ідей, які з'явились протягом розмови, матимуть втілення в життя», — написав очільник підкомітету музичних індустрій Олександр Санченко.

«Говорили про доречний формат проведення фестивалів та інших видовищних заходів під час війни. Один з бажаних складників фандрейзинг і воєнна / ветеранська тема. Наприклад, для Азову Faine Misto festival зібрав за кілька днів майже 8 мільйонів гривень. І це не просто кошти, а емоційний зв‘язок. Усюди на локаціях були ветерани, рекрутери, можна пройти курс тактичної медицини чи спробувати покерувати дроном. На алеї також були тематичні шатра — наприклад, UNBROKEN Ukraine, центр, який займається реабілітацією бійців. Ну і сама атмосфера — найнативніше патріотичне виховання», — прокоментувала Євгенія Кравчук.