Найбільшу картину у світі створює український художник

Комітет
22 липня 2024, 15:10

У Луцькому музеї сучасного мистецтва «Корсаків» український художник Петро Антип пише найбільшу картину у світі із назвою «Космогонія». Площа його твору становить 200 квадратних метрів.

Члени Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики змогли на власні очі побачити витвір мистецтва під час виїзного засідання на Волині 12 липня.

Сам художник родом із Горлівки Донецької об­ласті. З початком повномасштабного вторгнення разом з колегами заснував Фонд збереження культурної спадщини «SaveCultureUA». За свою за волонтерську діяльність митець нагороджений Орденом святого рівноапостольного князя Володимира. Нині Петро Антип продовжує творити і популяризувати українську культуру.

Проєкт «Космогонія», що реалізують у Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків, дає ґрунт для роздумів про історію людства і його сьогодення.

Як розповів куратор та автор ідеї проєкту, фундатор Музею Віктор Корсак, «Космогонія» —  синтез це живопису, графіки, скульптури, фото- та відеоарту, музики та перформансу, доповненої та віртуальної реальності. Картина має встановити світовий рекорд, а сам проєкт стане ще однією атракцією для туристів з різних куточків нашої планети. Поки що найбільшою картиною в світі є робота британського художника Саші Джафрі  «Подорож людства» площею майже 1600 квадратних метрів.

Члени Комітету побажали наснаги в роботі творцям проєкту. «Ваша праця дивовижна», — підкреслила перша заступниця голови Комітету Ірина Констанкевич.

Нагадаємо, у межах виїзного засідання в Музеї Корсаків відбулось обговорення законопроєкту про меценатство у сфері культури. Ініціатива є важливою в умовах обмеженого фінансування сфери культури та відсутності чіткого законодавчого регулювання меценатської діяльності.