Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендує ухвалити як Закон проєкт щодо діяльності в Україні релігійних організацій

Комітет
18 липня 2024, 10:13

18 липня своєму засіданні Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики переглянув висновок до проєкту про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності в Україні релігійних організацій (реєстр. № 8371), який унеможливлює в Україні діяльність релігійних організацій, що мають звʼязки з російською федерацією

До другого читання було розширено редакції деяких норм документа, зокрема у статті 3 тепер йдеться:
«Зважаючи на те, що Російська православна церква є ідеологічним продовженням режиму держави-агресора, співучасницею воєнних злочинів та злочинів проти людяності, що здійснюються від імені Російської Федерації та ідеології "русского міра", діяльність Російської православної церкви в Україні заборонена».

«Це, фактично, цитата із Резолюції ПАРЄ, тобто ми ще й підсилюємо наш закон міжнародними документами», — зазначила заступниця голови Комітету Євгенія Кравчук.

Комітет рекомендує Парламенту підтримати законопроєкт в цілому як Закон. За словами голови Комітету Микити Потураєва, ухвалення цього закону стане одним із доленосних рішень для розвитку Незалежної України.