Посилюємо співпрацю з Європейським парламентом у культурі і освітній сфері

Комітет
29 червня 2023, 14:42

28 червня 2023 року відбулася зустріч представників Комітету Європарламенту з питань культури та освіти та народними депутатами України із Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики, Комітету з питань молоді та спорту, Комітету з питань освіти, науки та інновацій. Зокрема, у нараді взяли участь народні депутати Микита Потураєв, Сергій Бабак, Роман Грищук, Георгій Мазурашу, Ірина Борзова, Ольга Саладуха. Модерувала засідання голова Комітету Європарламенту з питань культури та освіти Сабін Верхейен.

Парламентарі сфокусувалися на обговоренні тем:

медійна політика (свобода слова, роль медіа у боротьбі з дезінформацією, запобігання зовнішньому втручанню і пропаганді тощо);

освітня та молодіжна політика (міжнародна мобільність українських студентів, виклики в українській системі освіти під час війни та майбутня реконструкція; молодіжна політика і волонтерська діяльність тощо).

культурна спадщина та підтримка українських культурних і творчих секторів (захист і реконструкція культурної спадщини в Україні);

вступ до ЄС – довгострокова перспектива (роль політики Комітету CULT (освіта, культура, молодь та спорт) у наближенні України до ЄС).

Щодо останнього пункту Голова Комітету Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв розповів про розроблений Комітетом і вже ухвалений Закон України «Про медіа», який є обов’язковим пунктом для вступу в ЄС, а також про нещодавно ухвалений Закон про рекламу, в якому також враховано важливі норми європейських директив.

Інституційна співпраця між комітетами Українського та Європейського парламентів продовжується.

 Запис засідання можна переглянути тут.