Стартує новий проєкт Ради Європи щодо відбудови і розвитку медійної сфери в Україні

Комітет
27 червня 2023, 17:20

За участі заступниці голови Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики, голови підкомітету з питань інформаційної політики і європейської інтеграції Євгенії Кравчук відбулося обговорення нового проєкту Ради Європи щодо відбудови і розвитку медійної сфери в Україні.

Проєкт реалізовується в межах Плану дій Ради Європи для України «Стійкість, відновлення та відбудова» (2023-2026 роки).

За словами політикині, проєкт складається з трьох основних компонентів:

— забезпечення відповідності інститутів медіа, свободи слова та свободи доступу до інформації в Україні європейським стандартам;

— ефективне впровадження законодавства, що регулює захист журналістів, суспільне мовлення та роботу регуляторних органів відповідно до європейських стандартів;

— ефективні комунікаційні стратегії, які просувають збалансоване висвітлення в медіа та запобігають виникненню інформаційного безладу.

«Обговорили напрямки майбутньої співпраці з нашим Комітетом з питань гуманітарної та інформаційної політики. Багато ідей щодо реалізації закону "Про медіа" і відповідної Директиви. Також вже плануємо починати підготовчу роботу над імплементацією Digital Services Act спільно з ЄС та Радою Європи. З нами команда максимально фахових експертів-розробників закону "Про медіа" та рекламного законопроєкту № 9206, які також долучаться. З нетерпінням чекаємо на реалізацію нової медійної програми», — написала Євгенія Кравчук.

Більше про проєкт