У Комітеті з питань гуманітарної та інформаційної політики створено робочу групу з підготовки доопрацьованого проєкту Закону України про деколонізацію

Комітет
19 січня 2023, 16:51

19 січня 2023 року відбулося перше засідання новоствореної робочої групи з підготовки доопрацьованого комітетського проєкту Закону України про деколонізацію. За основу тексту майбутнього законопроєкту вибрано проєкт Закону України про деколонізацію гуманітарної сфери України  (реєстр. № 7721), планується врахувати усі конструктивні положення альтернативного проєкту Закону про подальшу деколонізацію, деокупацію та суверенізацію культурного простору України (реєстр. № 7721-1), а також законопроєкту про внесення змін до Закону України «Про географічні назви» щодо деколонізації топонімії та впорядкування використання географічних назв у населених пунктах України (реєстр. № 7253).

Разом з народними депутатами – членами Комітету Микитою Потураєвим, Іриною Констанкевич, Євгенією Кравчук, Миколою Княжицьким, Володимиром В’ятровичем у засіданні робочої групи взяли участь заступники Міністра культури та інформаційної політики Катерина Чуєва і Галина Григоренко, заступники голови Українського інституту національної пам’яті Максим Ярмистий та Володимир Тиліщак.