Голова підкомітету у справах сім’ї та дітей Тетяна Скрипка презентувала Міністру культури та інформаційної політики книжку «Україна 1933: Кулінарна книга. Пам'ять людська»

Комітет
21 листопада 2022, 15:38

Про це народна депутатка повідомляє на своїй сторінці.

«26 листопада, як і кожного року, українці запалять свічки, вшановуючи пам‘ять жертв голодоморів. Масовий штучний голод, геноцид, який влаштовував сусідній “братський народ — ще одне нагадування про багаторічну політику країни-терориста, — зауважує голова підкомітету у справах сім’ї та дітей Тетяна Скрипка та інформує: Тема пам’яті про жертв геноциду стала приводом зустрічі з Міністром культури та інформаційної політики України.

Я презентувала Олександру Ткаченку книжку “Україна 1933: Кулінарна книга. Пам'ять людська. Сумщина пишається її автором — заслуженим діячем мистецтв України, художником-графіком Миколою Бондаренком.

Автор записав свідчення очевидців Голодомору та проілюстрував рослини і тварин, які люди були змушені їсти, аби вижити. Більша частина ліногравюр знаходиться у місті Суми, вона подарована Сумському міжрегіональному вищому професійно-технічному училищу і представлена там як експозиція. Інші експонати подорожують світом. Зараз вони представлені на виставці в США.

Друк додаткового тиражу книжки “Україна 1933: Кулінарна книга. Пам'ять людська (це друге видання, доповнене перекладом англійською) Міністерство культури внесе до переліку першочергових заходів.

Світ має знати правду про геноцид українського народу, про тих, хто намагається знищити нас, і про боротьбу українців, яка триває. Переможемо!»