У Національному музеї літератури України пройшов літературно-мистецький захід з нагоди вшанування пам’яті Андрія Малишка

Комітет
16 листопада 2022, 14:03

14 листопада 2022 року минуло 110 років від дня народження поета, перекладача, літературного критика Андрія Малишка (1912-1970 рр.). Найвідоміший його вірш — «Пісня про рушник» — покладено на музику Платона Майбороди. Твір став настільки популярним, що його переклали 35-ма мовами світу.

З нагоди вшанування пам’яті Андрія Малишка Національна спілка письменників України провела пам’ятний літературно-мистецький захід у приміщенні Національного музею літератури України.

Своє слово під час події мовили Голова НСПУ Михайло Сидоржевський, Секретар НСПУ, заступник голови Київської письменницької організації Борис Пономаренко, Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь та інші запрошені гості.

За словами очільників Спілки, з огляду на роль Андрія Малишка у розвиткові української літератури та пісенної культури України члени НСТУ ініціювали і сприяють проведенню заходів в освітніх закладах та бібліотеках України. Група письменників зі Спілки взяла участь у просвітній діяльності, приуроченій талановитому поету, в місті Обухів, де народився Малишко.

Нагадаємо, Постановою Верховної Ради України «Про відзначення пам’ятних дат і ювілеїв у 2022-2023 роках» 110 років від дня народження Андрія Малишка відзначається на державному рівні.