Заступниця голови Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Євгенія Кравчук долучилася до National Media Talk-2022 у блоці «Імунітет від дезінформації: чи підвищується рівень критичного мислення українців під впливом війни»

Комітет
21 жовтня 2022, 13:47

Чому українцям потрібно підвищувати рівень медіаграмотності та чому правдива інформація під час війни може коштувати життя?

Ці тези обговорили у межах програми National Media Talk-2022 у блоці «Імунітет від дезінформації: чи підвищується рівень критичного мислення українців під впливом війни».

«Кремлівські наративи про те, що Європа нас здала, — не змінюються», — зауважила заступниця голови Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики, учасниця заходу Євгенія Кравчук.

Російські пропагандисти маніпулюють інформацією: використовують вирвані з контексту фрази чи заголовки із західних медіа, подають їх як очевидну зраду України, акцентувала депутатка.

Щодо того, чи виріс рівень критичного мислення, Євгенія Кравчук відповіла: «Рівень критичного мислення виріс. Чому? Тому що українцям можна просто подивитися у вікно. Це реальність». Водночас, за її словами, це дуже болючий шлях до критичного мислення і розуміння життя.

Більше про розмову — читайте на сайті Національної асоціації медіа https://bit.ly/3EXi9cP