«Полтава може стати взірцем деколонізаційного процесу», — голова підкомітету з питань культурної політики Микола Княжицький

Комітет
18 жовтня 2022, 13:40

17 жовтня 2022 року народний депутат України, голова підкомітету з питань культурної політики Микола Княжицький у межах робочої поїздки побував у місті Полтава.  

«Полтава — серце України. Тут закладалися основи літературної української мови та літератури.  Імперія тому й мріяла перетворити Полтаву на свій форпост. У Полтаві досі стоять монументи радянським генералам Ватутіну й Зигіну. Особливе місце тут належить Петру І. Царю в Полтаві присвячені кілька пам‘ятників. Очевидно, що в країні, яка воює з Росією, не можуть стояти пам‘ятники персонам, які цю країну знищували. У місті це чудово розуміють. Полтава може стати взірцем деколонізаційного процесу. Місцеві мешканці вже думають, що поставити на місці пам‘ятників імперії», — поділився народний депутат на своїй сторінці.

Також голова підкомітету повідомив, що разом із керівництвом Полтавської обласної ради і небайдужими громадянами обговорили проєкт Закону про деколонізацію гуманітарної сфери України, де Микола Княжицький є першим автором. Відповідний документ було подано за реєстр. № 7721.