У Всеукраїнський день бібліотек відбувся онлайновий марафон «Бібліотека і війна: тримаємо стрій». До заходу долучилася заступниця голови Комітету Євгенія Кравчук

Комітет
01 жовтня 2022, 15:39

358 бібліотек, згідно з даними МКІП, пошкоджено або ж зруйновано наслідок російського вторгнення. Та попри всі труднощі українські бібліотекарі не припинили працювати, а навпаки згуртувались і мобілізували наявні ресурси задля надання волонтерської, соціальної, психологічної та інформаційної підтримки тим, хто цього потребує.

Працівники бібліотечної сфери поділилися своїм досвідом та обговорили можливі варіанти для відновлення та розвитку бібліотечної мережі, що постраждала від російської агресїі, під час Всеукраїнського марафону «Бібліотека і війна: тримаємо стрій», що пройшов 30 вересня 2022 року.

Зі словом на заході виступила заступниця голови Комітету Євгенія Кравчук: «Я бачила програму зустрічі: обрані правильні теми, бо ж бібліотеки мають бути не стільки книгозбірнями, як центрами для громади. Особливо хочу подякувати бібліотекам, які продовжують працювати, незважаючи на те, що вони переміщені, а деякі навіть вдруге переміщені, і тим бібліотекам, які працюють з внутрішньо переміщеними людьми».

Євгенія Кравчук поінформувала про власну ініціативу (реалізується із фондом «Бібліотечна країна») з підтримки бібліотек, започатковану рік тому. Про проєкт «Нова сторінка» можна почитати тут: https://bit.ly/3LU8ntq.

До 15 жовтня є можливість заповнити анкету та отримати у подарунок книжкові набори.

Також політикиня розповіла про Держбюджет-2023: «Бюджетний рік буде непростим, але ми з Микитою Потураєвим вже зареєстрували правки до головного фінансового документа країни, щоб наступного року фонди бібліотек отримали нові книжки».

«Загалом я хочу подякувати за активність, за ідеї, які ви генеруєте, навіть у такі важкі часи. Готуйтеся до нових проєктів. Слава Україні!» — завершила думку заступниця голови Комітету.

Переглянути Всеукраїнський бібліотечний марафон можна на сторінці Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого.