Спільні комітетські слухання на тему: «Українські медіа в умовах широкомасштабної війни та економічної кризи» відтерміновано

Комітет
16 вересня 2022, 17:37

Оновлено: про дату та час слухань буде повідомлено додатково. 26 вересня 2022 року захід не відбудеться.
Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики разом із Комітетом з питань свободи слова проведуть слухання на тему: «Українські медіа в умовах широкомасштабної війни та економічної кризи».

Під час слухань планується обговорити такі питання:

— практики роботи медіа в умовах воєнного стану;

— виклики та перспективи для розвитку українських медіа;

— можливі шляхи для підтримки роботи українських медіа у воєнний та післявоєнний періоди: державні інструменти та міжнародна грантова допомога.

У заході візьмуть участь голова Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв, голова підкомітету з питань права громадян на інформацію Комітету з питань свободи слова Тетяна Циба, голова підкомітету з питань інформаційної політики та європейської інтеграції Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Євгенія Кравчук, голова Комітету з питань податкової політики Данило Гетманцев, голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко, представники Уряду та міжнародних організацій, медіадіячі та експерти.

За результатами слухань буде розроблено Рекомендації — передусім для органів законодавчої та виконавчої гілок влади — спрямовані на підтримку українських медіа.
Рішення про проведення слухань ухвалено Комітетом з питань гуманітарної та інформаційної політики внаслідок розгляду звернення Національної спілки журналістів України про обговорення проблем функціонування засобів масової інформації в умовах широкомасштабної війни 21 липня 2022 року.

Охочі долучитися до слухань можуть звертатися до секретаріату Комітету з питань свободи слова (Глиняна Яна Андріївна, e-mail: hlynyana@rada.gov.ua).

Трансляцію заходу можна буде переглянути на YouTube-каналі за посиланням:
https://youtube.com/channel/UChVbDEb2_gxgsCjXLY5cngw