Матеріали засідання Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики від 21 липня 2022 року

Комітет
18 липня 2022, 14:40

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ ГУМАНІТАРНОЇ ТА ІНФОРМАЦІЙНОЇ ПОЛІТИКИ

21 липня 2022 року

початок о 10:00

Засідання Комітету відбудеться у режимі відеоконференції

І. Законопроєкти, з опрацювання яких Комітет є головним:

1.     Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування функцій органів державної влади та органів місцевого самоврядування з питань захисту прав дітей у зв’язку з утворенням Державної служби України у справах дітей (реєстр. № 7087 від 22.02.2022, друге читання).

2.     Проект Закону про внесення змін до Прикінцевих положень Сімейного кодексу України щодо окремих питань влаштування та перебування дитини в сім’ї патронатного вихователя під час періоду дії воєнного стану (реєстр. № 7443 від 08.06.2022, н.д. Ляшенко А.О.).

ІІ. Законопроєкти, з опрацювання яких Комітет не є головним:

3.     Проект Закону про приєднання України до Марракеського договору про полегшення доступу сліпих, осіб з порушеннями зору або іншими обмеженнями з причин інвалідності сприймати друковану інформацію до опублікованих творів (реєстр. № 0159 від 08.07.2022, Президент України Зеленський В.О.).

ІІІ. Інші питання:

4.     Про затвердження Рекомендацій слухань у Комітетах Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин, з питань гуманітарної та інформаційної політики, з питань інтеграції України до Європейського Союзу, з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва на тему: «Захист прав і свобод громадян України, які перебувають на території держав-членів ЄС та інших держав як тимчасово переміщені особи внаслідок збройної агресії Російської Федерації» (в частині предметів відання Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики).

5.     Про звернення Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення щодо роз’яснень вимог законодавства, які поширюються на членів Наглядової ради АТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України» під час їх мобілізації до лав Збройних Сил України.

6.     Про звернення Національної спілки журналістів України щодо обговорення проблем функціонування засобів масової інформації в умовах широкомасштабної війни.

7.     Про звернення Національної музичної академії України імені П.І. Чайковського щодо збереження її назви.

8.     Про участь представників Комітету та Міністерства культури та інформаційної політики у робочій групі з доопрацювання проекту Закону про авторське право і суміжні права (реєстр. № 5552-1).

9.     Різне.