Матеріали засідання Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики від 11 травня 2022 року

Комітет
09 травня 2022, 11:00

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ ГУМАНІТАРНОЇ ТА ІНФОРМАЦІЙНОЇ ПОЛІТИКИ

11 травня 2022 року

початок о 9:30

 

Засідання Комітету відбудеться у режимі відеоконференції

І. Законопроєкти, з опрацювання яких Комітет є головним:

1.     Проект Закону про внесення змін до статті 30-1 Закону України «Про охорону дитинства» щодо представництва деяких дітей під час ведення в Україні воєнного стану (реєстр. № 7200 від 19.03.2022, друге читання).

2.     Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо особливостей здійснення окремих повноважень Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення в умовах воєнного стану (реєстр. № 7345 від 03.05.2022, н.д. Кравчук Є.М. та інші).

3.     Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо частки пісень державною мовою в музичних радіопрограмах і радіопередачах та заборони відтворення музичної продукції походження держави-агресора (реєстр. № 7273 від 11.04.2022, н.д. Федина С.Р. та інші).

4.     Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо підтримки національного музичного продукту та обмеження публічного використання музичного продукту держави-агресора (реєстр. № 7273-1 від 20.04.2022, н.д. Санченко О.В. та інші).

 

ІІ. Законопроєкти, з опрацювання яких Комітет не є головним: 

5.     Проект Постанови про схвалення пропозицій щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) проти представників Російської православної церкви (реєстр. № 7332 від 29.04.2022, н.д. Клименко Ю.Л. та інші).

ІІІ. Інші питання:

6.     Про створення робочої групи з підготовки до другого читання проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування функцій органів державної влади та органів місцевого самоврядування з питань захисту прав дітей у зв’язку з утворенням Державної служби України у справах дітей (реєстр. № 7087 від 22.02.2022, н.д. Сушко П.М. та інші).

7.     Про проведення слухань у Комітеті на тему: «Роль релігійних спільнот України у забезпеченні національної стійкості та єдності під час війни Російської Федерації проти України».

8.     Про проведення комітетських слухань спільно з комітетами Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, з питань інтеграції України до Європейського Союзу, з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин, з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва 15 червня 2022 року на тему: «Захист прав і свобод громадян України, які перебувають на території держав - членів ЄС та інших держав як тимчасово переміщені особи внаслідок збройної агресії Російської Федерації».

9.     Про забезпечення мовлення українських телеканалів у воєнний час та залучення мовників у національний інформаційний телерадіомарафон.

10. Різне.