Голова підкомітету у справах сім’ї та дітей Тетяна Скрипка повідомляє, що у межах співпраці із Президентом Асоціації Україна-Гренобль-Ізер Тетяною Любчик до Харківщини та Сумщини найближчим часом буде доставлено вкрай необхідні медичні препарати

Комітет
17 березня 2022, 11:00

        Голова підкомітету у справах сім’ї та дітей Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Тетяна Скрипка інформує, що найближчим часом Харків та Суми та області отримають у допомогу ліки та медичні інструменти від благодійної організації.  

На жаль, сьогодні Україна продовжує потерпати від військової агресії з боку окупаційних сил Російської Федерації. Наші міста опинилися на межі гуманітарної катастрофи.

Мільйони українців, серед яких жінки і діти, були вимушені покинути свої домівки. Водночас мільйони українців вирішили залишитись на території своєї держави. Ці люди мужньо приймають усі негаразди та випробовування долі. Серед них — літні люди, діти та жінки, які потребують допомоги, зокрема й медичної.

У більшості міст України відсутнє постачання медичних препаратів, які вкрай необхідні людям з хронічними захворюваннями. Це інсулінозалежні хворі, хворі на цукровий діабет різної стадії, хворі на онкологічні захворювання та захворювання серцево-судинної системи. Хворі на гіпертонічну хворобу помирають від відсутності першої медикаментозної допомоги. Є нагальними препарати, медичні інструменти інтенсивної терапії для госпіталів (травми, політравми тощо), засоби особистої гігієни та медичної реабілітації (памперси для дітей та дорослих, катетери).

Зокрема, велика потреба у медичних препаратах наразі є в Харківській та Сумській областях.

У зв’язку з цим народна депутатка із Сумщини Тетяна Скрипка звернулася до Президента Асоціації Україна-Гренобль-Ізер з проханням на першому етапі співпраці надати допомогу для людей, які мають хронічні захворювання або отримали поранення. Вони потребують забезпечення медичними препаратами, засобами особистої гігієни та медичної реабілітації, препаратами та медичними інструментами інтенсивної терапії.

Президент Асоціації Тетяна Любчик зі свого боку висловила моральну підтримку всьому українському народу та від імені організації зобов’язалася зробити все можливе  аби полегшити важку долю населення Сумщини і Харківщини.

Тож невдовзі жителі цих районів отримають у допомогу необхідні ліки та медичне обладнання. 

Співпраця у цьому напрямку триває.