Зареєстровано проєкт Закону щодо усунення технічних та логічних неузгодженостей у чинній редакції Закону України «Про державну підтримку кінематографії в Україні»

Комітет
04 листопада 2021, 17:24

3 листопада 2021 року зареєстровано проєкт Закону про внесення змін до статті 11 Закону України «Про державну підтримку кінематографії в Україні» (щодо усунення технічних та логічних неузгодженостей) (реєстр. № 6265). Ініціаторами документа є народні депутати Павло Сушко, Микита Потураєв, Тетяна Скрипка, Андрій Боблях, Євгенія Кравчук, Олександр Абдуллін, Ірина Констанкевич.

«Іноземні кіновиробники зможуть отримувати кеш-рібейти за зйомки в Україні. Для сприяння цьому зареєстрували відповідний законопроєкт № 6265. Документ допоможе оперативно вирішити технічні та логічні неузгодженості у чинній редакції Закону України «Про державну підтримку кінематографії в Україні». Його прийняття відкриє можливість "Netflix" далі рухатись по процедурі отримання кеш-рібейту, поки буде розглядатися та прийматися вже зареєстрований великий (індустріальний) законопроєкт по кіно. Так, у чинних положеннях Закону від 2017 року є вимога надати іноземному суб’єкту кінематографії виписку з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань. Це фактично зробити неможливо. Адже, іноземний кіновиробник зареєстрований в іншій країні, де свої правила формування та ведення реєстру юридичних осіб», — коментує заступник голови комітету, голова підкомітету у сфері кінематографу та реклами Павло Сушко на своїй сторінці.