За участі першої заступниці голови Комітету Ірини Констанкевич стартувала міжнародна науково-практична конференції «Олика в європейській історії: відтворення історико-культурної спадщини»

Комітет
29 жовтня 2021, 14:48

 29-30 жовтня під патронатом першої заступниці голови Комітету Ірини Констанкевич на Волині проходить Міжнародна наукова конференція «Олика в європейській історії: відтворення історико-архітектурної спадщини».

Серед організаторів наукового заходу – Волинська обласна рада, Волинська обласна державна адміністрація, Генеральне Консульство Республіки Польща у Луцьку, Почесне Консульство Литовської Республіки у Волинській області, Волинський краєзнавчий музей, Волинський національний університет імені Лесі Українки, Луцький національний технічний університет та Волинська обласна організація Національної спілки краєзнавців України.

З вітальним словом на відкритті конференції виступив Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко. «Олика багата культурно та тісно пов‘язана з історією кількох країн, а Олицький замок має стати туристичним магнітом для усієї України», акцентував Міністр.

Ірина Констанкевич на своїй сторінці зауважила: «Олика родзинка української та польської культурної спадщини. Те, що нам вдалося зібрати науковців, музейників, істориків, реставраторів навколо ідеї відродження Олики це спільна справа усіх гілок влади, міжнародних партнерів, Посольства Республіки Польща, двох волинських університетів та Волинського краєзнавчого музею. Велика вдячність усім за синергійну роботу! Нащадок князя Радзивілла Мацей Радзивілл надіслав лист до наукової конференції, в якому йдеться, що вся родина Радзивіллів рада рішенню влади про відновлення замку в Олиці. Олика це важлива культурна спадщина вашої країни. Олицький замок може стати перлиною туризму Волині та України».