Експертна група з питань туризму продовжує підготовку проєкту Спеціальних туристичних зон (СТЗ) із врахуванням побажань експертів і представників індустрії

Комітет
20 серпня 2021, 11:46

За участю голови підкомітету з питань туризму та курортів Дмитра Нальотова 19 серпня 2021 року відбулася друга зустріч відповідної експертної групи. Про це повідомляє Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко на своїй сторінці.

«Говорили про: розвиток готельного бізнесу, пільгові режими, умови функціонування зазначених зон, перспективи подієвого туризму, митні послаблення. Регіони, які стануть пілотними проектами, також визначили. Скоро розкажемо про них вам. Важливо, щоб у створенні СТЗ враховувалось і просторове планування, і облаштування інфраструктури, і навчальні програми в колаборації з міжнародними ВНЗ, і створення центрів розвитку туризму. Над цим також працюємо у межах програми «Мандруй Україною». А ще затвердили склад експертної групи, а отже команда, яка опікуватиметься створенням СТЗ є! Наступний крок: опрацювати усі ідеї та матеріали та створити план дій для реалізації», — зазначив Міністр.

Він нагадав, що серед ідей, які могли б стати частиною програми, є такі:

— зниження пдв до 5-7% та звільнення від сплати податку на прибуток протягом 5 років з моменту утворення СТЗ;

— спеціальні тарифи на довгострокову оренду землі;

— додаткові можливості по перенесенню збитків минулих періодів на майбутнє;

— звільнення від місцевих податків для підприємств, які інвестували в бізнес на цій території;

— державно-приватне партнерство для більш як 500 об’єктів розміщення людей (пансіонатів, готелів, хостелів);

— створення сприятливих валютно-фінансових умов терміном на 5 років.