Почала роботу міжвідомча комісія з питань охорони дитинства, до якої долучилися народні депутати — члени Комітету гуманітарної та інформаційної політики Юрій Павленко, Тетяна Рябуха, Павло Сушко

Комітет
11 лютого 2021, 16:16

Розпочалося обговорення щодо забезпечення прав дітей під час проведення реформи системи інституційного догляду та виховання в умовах децентралізації влади.

Сьогодні була представлена доповідь, підготовлена Міністерством соціальної політики України та Державним інститутом сімейної та молодіжної політики, про становище дітей в України за підсумками 2019 року.
«Міністерство соціальної політики України на найближчий час визначило чотири пріоритети, які безпосередньо стосуються системи охорони дитинства, і будуть впроваджуватися насамперед в об’єднаних територіальних громадах. Це – забезпечення прав дітей; сприяння продуктивній зайнятості, залучення громадян до ринку праці; децентралізація системи соціальних послуг та їх розвиток на рівні територіальних громад; запровадження ефективного адресного надання державної соціальної допомоги», — йдеться у доповіді.