Голова профільного підкомітету Павло Сушко разом з очільницею Держкіно Мариною Кудерчук розпочали об’їзд державних кінопідприємств

Комітет
10 лютого 2021, 09:47

9 лютого 2021 року голова підкомітету у сфері кінематографу та реклами Павло Сушко та голова Державного агентства України з питань кіно Марина Кудерчук відвідали ДП «Національна кінематека України».

Про це народний депутат повідомив на своїй сторінці в Facebook.

Як зазначено, мета перевірок — з’ясувати реальний стан справ на кожному з таких підприємств, виявити проблеми, адже «часто вони стають причиною банкрутства, призводять до занепаду унікальні культурні надбання».

«"Національна кінематека Україна" опинилася в борговій ямі. Вже 5 років підприємство перебуває у стані банкрутства. Наразі йде суд щодо скасування результатів непрозорого аукціону. На ньому було продано 14 будівель Кінематеки», — пише Павло Сушко, а також наголошує, що багато роботи із перевірки усіх кінопідприємств ще попереду. «Все, щоб не допустити подальшого їхнього занепаду та знищення. Плануємо створити робочу групу. До складу увійдуть представники кіноіндустрії та профільних відомств. Спільно вирішимо, як надалі ефективно розпоряджатися цими державними підприємствами», зауважує голова підкомітету.