На засіданні підкомітету з питань інформаційної політики опрацювали законопроєкти за реєстр. № 4413 та реєстр. № 4107

Комітет
15 січня 2021, 15:46

15 січня 2020 року підкомітет інформаційної політики обговорив внесені до другого читання пропозиції до законопроєкту № 4413. Документ спрямований на усунення колізії в питанні призначення та звільнення членів Наглядової ради Національної суспільної телерадіокомпанії України депутатськими фракціями і групами. Рішення підкомітету щодо цього законопроєкту буде розглянуте Комітетом 18 січня.

Крім того, проаналізували проєкт Закону про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення незалежності Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення (реєстр. № 4107). У відведений Регламентом строк для подання пропозицій і поправок до другого читання Комітет отримав 533 пропозиції і поправки від суб’єктів права законодавчої ініціативи. Дві «умовні» групи із них також буде розглянуто Комітетом на своєму засіданні:

пропозиції, що стосуються процедурних питань проведення відбору кандидатур та призначення членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, а саме змін до статей 5, 6, 7, 8 Закону України «Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення»;

— поправки, пов’язані із новелами, викладеними у змінах до статті 12 Закону України «Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення», щодо унормування питань оплати праці членів Національної ради, працівників апарату Національної ради  та працівників патронатної служби.