Перша заступниця голови Комітету Ірина Констанкевич взяла участь у робочій зустрічі з заступницею Міністра культури та інформаційної політики Ларисою Петрасюк та першим заступником очільника Держагенства розвитку туризму Кирилом Домбровським

Комітет
10 вересня 2020, 11:53

Під час робочої наради обговорили питання розвитку культури на Волині та туристичний потенціал не тільки на всеукраїнському, а й європейському та світовому рівнях.
Про це народна депутатка також повідомляє на своїй сторінці у
Facebook.

«У наступному році будемо відзначати 150-річчя з дня народження Лесі Українки. Без підтримки держави, спільної роботи з Міністерством культури та інформаційної політики не вдалося б розпочати всі амбітні проєкти. Це, зокрема, 14-томне видання творів Лесі Українки, 6 з яких вже друкуються. Також не зрушили б з місця питання реставраційних робіт будиночків Косачів в Колодяжному. Ще необхідно залучити 30 млн гривень на реставраційно-ремонтні роботи. Одним із потенційних туристичних магнітів Волині є також і Олика. Історико-архітектурні пам‘ятки (замок Радзивілів, костел, брама) смт Олика відомі і за кордоном, у сусідній Республіці Польщі. Потрібно щоб не тільки іноземні інвестиції залучалися до реставраційних робіт пам’яток, а й на місцевому і державному рівні робилися кроки задля збереження культурної спадщини. Переконана, що і вїзну браму Любешова необхідно включити до переліку відновлення 100 культурних об‘єктів. Ця пам‘ятка архітектури має багаторічну історію і може також стати туристичною принадою Любешівщини. Міністерство на чолі з Міністром культури та інформаційної політики Олександром Ткаченком нас чують, допомагають та завжди готові розглядати наші ініціативи. Важливо опікуватися та розвивати культурне життя наших краян», — написала Ірина Констанкевич.