Голова підкомітету у справах сім’ї та дітей Тетяна Рябуха провела робочу зустріч з напрацювання законодавчих ініціатив, спрямованих врегулювати питання реалізації прав дітей у сфері надання послуг з охорони здоров’я

Комітет
12 березня 2020, 15:00

 

12 березня під головуванням Тетяни Рябухи, яка очолює підкомітет у справах сім’ї та дітей Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики, відбулося засідання підкомітету, під час якого розглянули лист народної депутатки України Оксани Савчук із проханням підтримати ініціативу проведення парламентських слухань на тему: «Сімейна політика в Україні: виклики та першочергові завдання». За результатами обговорення — вирішили рекомендувати Комітету відтермінувати проведення слухань до другого півріччя.

Також узгодили перелік законопроектів, які планується внести на розгляд Комітету найближчим часом. Крім того, провели засідання робочої групи з напрацювання законодавчих ініціатив, спрямованих врегулювати питання реалізації прав дітей у сфері надання послуг з охорони здоров’я. До її складу увійшли 33 особи. На засіданні були присутні, зокрема, народні депутати — члени нашого Комітету Тетяна Рябуха та Юрій Павленко, членкиня Комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Лада Булах, представниця Уповноваженого з дотримання прав дитини та сім’ї Аксана Філіпішина, експертка з прав дитини Людмила Волинець, представниця Міністерства соціальної політики України Любов Солодухіна, представниця Міністерства охорони здоров'я України Ірина Волосовець, представниця Уповноваженого Президента України з прав дитини Олена Ремень, заслужена лікарка України, доктор медичних наук Раїса Моісеєнко.


«На засіданні Комітету гуманітарної та інформаційної політики розглядався законопроект № 2684 і було прийняте рішення відправити законопроект на доопрацювання, тому ми створили робочу групу, до якої залучили фахівців певного профілю, аби визначитися та дати відповідь на питання, що саме ми хочемо вирішити цим законопроектом та які норми хочемо змінити», — зазначила Тетяна Рябуха.

На наступному засіданні робочої групи продовжать розгляд проблемних питань, які виникають у неповнолітніх при отриманні послуг у сфері охорони здоров’я.