Заступник голови Комітету з питань культури і духовності Віктор Єленський виступив у Парламентській асамблеї Ради Європи

26 червня 2019, 17:00

 

«Повернення російської делегації до Парламентської асамблеї Ради Європи - це удар по європейських цінностях, демократії, свободі і правах людини» - Віктор Єленський


Про це заявив член української делегації в ПАРЄ, Заступник Голови Комітету з питань культури і духовності Віктор Єленський.

«Сьогодні вранці закінчилося голосування в Парламентській асамблеї Ради Європи, яке, по суті справи, повернуло в її склад російську делегацію. Це удар по європейських цінностях, по демократії, свободі і правах людини. Це наруга над пам'яттю загиблих в російсько-українській і російсько-грузинській війнах, закатованих правозахисників, над долею заручників у російських тюрмах», - наголосив він.

Єленський підкреслив, що Росія не тільки не виконала жодної резолюції ПАРЄ, але й відкрито обіцяє ніколи їх не виконувати. «Ті, хто голосував за повернення Росії, нестимуть відповідальність за сльози, кров і вкрадену долю людей на окупованих територіях», - сказав він.

В. Єленський подякував депутатам Великобританії, Грузії, Естонії, Литви, Латвії, Польщі, Швеції за їх «громадянську позицію і непоступливість злу».

«Ми не можемо сидіти в залі з натхненниками вбивств і «кавалерами» медалей за загарбання Криму. Тому українська делегація припиняє роботу в цій сесії ПАРЄ, за винятком голосування щодо повноважень російської делегації, по поверненню в Київ ініціюємо питання перед Президентом і Верховною Радою про подальшу участь України в статутних органах Ради Європи. Ми продовжуємо боротися», - резюмував Віктор Єленський.

Заступника Голови комітету з питань культури і духовності, народного депутата України Віктора Євгеновича Єленського обрано членом української делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи у грудні 2018 року.  Серед основних пріоритетів роботи у ПАРЄ він визначив мобілізацію міжнародних зусиль для протидії російській агресії, посилення режиму санкцій проти Росії, зміцнення дипломатичної роботи європейських країн в підтримці України.