Ухвалити мовний закон надзвичайно важливо!

Комітет
25 лютого 2019, 14:00

«Для нашої держави в умовах гібридної війни ухвалити мовний закон надзвичайно важливо» - сказав Голова Комітету з питань культури і духовності Микола Княжицький під час Погоджувальної ради голів комітетів, депутатських фракцій (депутатських груп) у Верховній Раді України.

«Польща не все життя говорила польською мовою. Був час коли поляки говорили російською та німецькою. Так само в Чехії говорили німецькою, а в країнах Балтії – російською. Але ці країни змогли побудувати сильні суспільства, зрозумівши, хто вони є, захистивши власну ідентифікацію, культуру та мову. У нас взагалі не існує закону про мову», - сказав він.

Микола Княжицький також зазначив, що сьогодні Україна має історичний шанс ухвалити якісний демократичний закон. Він закликав парламентські проукраїнські сили розпочати розгляд та підтримати мовний законопроект № 5670-д.

Нагадаємо, Верховна Рада планує розпочати розгляд у другому читанні проект Закону «Про забезпечення функціонування української мови як державної» (реєстр. № №5670-д) у четвер, 28 лютого.

При підготовці проекту Закону до другого читання Комітет з питань культури і духовності отримав понад 2000 правок від народних депутатів України (порівняльна таблиця), тому розгляд може тривати декілька пленарних засідань.