Матеріали засідання Комітету з питань культури і духовності від 17 жовтня 2018 року

Комітет
17 жовтня 2018, 13:08


Комітет з питань культури і духовності на своєму засіданні 17 жовтня 2018 року зустрівся з Почесним президентом Міжнародної ради з охорони пам'яток та історичних місць (ICOMOS) Густаво Араозом та обговорив низку питань щодо проблеми гармонізації українського законодавства з нормами міжнародного права у сфері охорони культурної спадщини.

Народні депутати України - члени Комітету розглянули проект Постанови «Про відзначення пам’ятних дат і ювілеїв у 2019 році». За результатами обговорення зазначений проект Постанови Комітет рекомендував Верховній Раді України прийняти за основу і в цілому. Також члени Комітету вважають за доцільне врахувати ініціативу народних депутатів України В.Лунченка, Р. Горвата, В. Петьовки та внести у проект Постанови «Про відзначення пам’ятних дат і ювілеїв у 2019 році» відзначення 100-річчя Гуцульської Республіки (реєстр. № 9098).

На засіданні члени Комітету розглянули та підтримали проект Закону про особливості користування Андріївською церквою Національного заповідника «Софія Київська» (р. № 9208, внесений Президентом України П. Порошенком). За результатами розгляду депутати рекомендували Верховній Раді України прийняти його за основу та в цілому.

На завершення члени Комітету обговорили звернення народного депутата України Марії Матіос щодо непрозорих схем розпродажу майна, яке належить Національній спілці письменників України, неефективних методів господарювання та наступом на свободу слова у самій письменницькій організації. Комітет ухвалив рішення звернутись до Правління НСПУ щодо зазначених проблем, висловлених у зверненні М. Матіос.