Матеріали засідання Комітету з питань культури і духовності від 18 квітня 2018 року

Комітет
18 квітня 2018, 14:00

 

Комітет з питань культури і духовності на своєму засіданні 18 квітня 2018 року розглянув проект Постанови про підтримку звернення Президента України до Вселенського Патріарха Варфоломія про надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні, внесений народними депутатами України А. Парубієм, І. Геращенко, Ю.Тимошенко, А. Герасимовим, М. Бурбаком, А. Тетеруком, О.Березюком, О. Ляшком, І. Луценко, О. Сироїд, С. Івахівим (реєстр. № 8284).

Народні депутати України - члени Комітету з питань культури і духовності наголосили на важливості прийняття зазначеного вище проекту Постанови для врегулювання проблем, які виникають у сфері державно-церковних та релігійно-суспільних відносин. Ухвалення Постанови Верховної Ради України сприятиме довершенню утвердження незалежності і самостійності України у духовному вимірі, консолідації нації.

За наслідками розгляду Комітет з питань культури і духовності рекомендує проект Постанови про підтримку звернення Президента України до Вселенського Патріарха Варфоломія про надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні (реєстр. № 8284 від 18.04.2018) прийняти за основу і в цілому.