Комітет з питань культури і духовності на своєму засіданні розглянув проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо архівної справи та архівних документів (реєстр. №4864)

20 січня 2017, 18:15

Комітет з питань культури і духовності 18 січня 2017 року провів засідання, на якому розглянув проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо архівної справи та архівних документів (р.№ 4864).

Під час розгляду народні депутати України – члени Комітету наголошували на суттєвих недоліках законопроекту. Зокрема, до Закону України «Про національний архівний фонд та архівні установи» та Закону України «Про охорону культурної спадщини» вводяться доповнення, які не відповідають предметам їхнього регулювання. Законопроект передбачає створення додаткового і необґрунтованого навантаження на діяльність об'єднань громадян, релігійних організацій, підприємств, установ та організацій, заснованих на приватній формі власності, державних наукових установ, музеїв та бібліотек.

Також всупереч вимогам частини 1 статті 27 Бюджетного кодексу України та статті 91 Регламенту Верховної Ради України суб’єктом законодавчої ініціативи не надано фінансово-економічного обґрунтування до законопроекту; пропонована зміна до Кодексу України про адміністративні правопорушення є незавершеною.

За результатами розгляду на засіданні Комітет вирішив рекомендувати парламенту відхилити вказаний проект Закону.