15 березня у Верховній Раді України відкрилася фотовиставка "Благодійність крізь призму об'єктива"

17 березня 2016, 13:29

 

 

Фотовиставка «Благодійність крізь призму об’єктива» у Верховній Раді України

 

 

 

15 березня у Верховній Раді України (Київ, вул. Грушевського 5, 3-й поверх) відкрилася фотовиставка «Благодійність крізь призму об’єктива». Це найкращі 40 світлин з понад 680 робіт, які надійшли з усіх куточків України на однойменний Всеукраїнський фотоконкурс. Виставка щорічна, у Верховній Раді України експонуватиметься удруге (уперше – 2012 р.) , з 15 по 21 березня.

Фотоконкурс восени 2015 р. проводив Український форум благодійників під патронатом Національної спілки фотохудожників України. Найкращі роботи були відібрані професійним журі, до складу якого увійшли відомі на весь світ українські фотографи, представники міжнародних  та українських благодійних інституцій. Уперше відзначався також вибір «народного журі» за результатами онлайн-голосування.

 

Фотовиставка «Благодійність крізь призму об’єктива»-2015 з квітня по жовтень 2016 р. подорожуватиме Україною. Це вже шостий щорічний тур фотовиставки. Цього року її відкриття відбулося в Національному музеї Тараса Шевченка 26 січня 2016 р. 2015 року фотовиставка побувала неподалік лінії розмежування, у Сєвєродонецьку та Дзержинську. А загалом торік її побачили у 13 містах України. Найкращі роботи разом з історіями опубліковані у спеціальному фотокаталозі українською та англійською мовами.

 

На VI Всеукраїнський фотоконкурс «Благодійність крізь призму об'єктива» надійшло 687 фото. Найактивніше брали участь Київщина і Дніпропетровщина. Найбільше світлин – у номінації «Благодійність дає надію». Це ілюстрації допомоги дітям-сиротам, сім’ям у кризових ситуаціях, людям літнього віку, безпритульним, людям з особливими потребами, внутрішньо переміщеним особам, постраждалим від природних лих. Другою за популярністю стала номінація «Благодійність дарує усмішки». Це фотографії, які зображують позитивні емоції, радісні події, пов’язані з благодійністю.

 

Роботи, які увійшли до фотовиставки можна переглянути за лінком:

http://ufb.org.ua/photokonkurs/gallery.html

 

Перелік переможців VI Всеукраїнський фотоконкурс «Благодійність крізь призму об'єктива»: http://ufb.org.ua/photokonkurs/novini.html

 

Контакт для ЗМІ:

Леся Ярошенко

066 737 83 18

lesya.yaroshenko@ufb.org.ua