16 листопада о 15.00 відбудеться круглий стіл на тему: "Культурна політика в умовах децентралізації: європейський досвід та українські реалії"(вул. Грушевського, 5, конференц-зал)

08 листопада 2016, 16:07

Круглий стіл:

«Культурна політика в умовах децентралізації: європейський досвід та українські реалії»

 

 

Організатори: Комітет Верховної Ради України з питань культури і духовності спільно з Українським центром культурних досліджень Міністерства культури України

 

Час і місце проведення: 16 листопада 2016 року, о 15.00, Київ, вул. Грушевського, 5 (конференц-зал), реєстрація о 14.30.

 

Як формувати ефективну політику у сфері культури в умовах, коли здійснюється відхід від централізованої моделі управління в державі, розширюються спроможності місцевого самоврядування, реалізуються принципи субсидіарності й фінансової самодостатності територіальних громад? Який досвід слід запозичити Україні в інших країн, які проблеми необхідно врахувати при прийнятті політичних рішень на всіх рівнях, які інструменти потрібні для успішного виконання поставлених завдань децентралізації? Ці та інші питання планується розглянути на круглому столі 16 листопада, обговорення на якому складатиметься з трьох основних блоків.

Про європейський досвід у сфері культурної децентралізації розкажуть науковці Українського центру культурних досліджень та представники посольств Литовської Республіки та Німеччини в Україні, Гете-Інституту, Польського Інституту та Офісу Ради Європи в Києві.

Проблеми, що стоять перед культурною сферою України, окреслять представники Комітету ВР з питань культури і духовності, Міністерства культури України, Міністерства регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства України, експерти.

Практичним досвідом поділяться представники обласних управлінь культури (Дніпропетровська область представить аналіз культурного профілю / культурної політики області відповідно до європейських критеріїв), міські голови та/чи представники пілотних міст проекту “Урбаністичні стратегії, керовані громадами, в історичних містах” (проект COMUS), недержавних організацій (ГО «Культура Медіальна» та «ГОГОЛЬFEST»).

Запропонований круглий стіл дасть поштовх для вироблення стратегії культурної політики в умовах децентралізації.

 

Контактні телефони: тел. 255-47-12 (Бабенко В.О.), 255-44-83

факс: 255-47-56

                              Електронна пошта:  babenko@rada.gov.ua