16 березня 2016 року відбулося засідання Комітету з питань культури і духовності

17 березня 2016, 16:53

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ КУЛЬТУРИ І ДУХОВНОСТІ

 

 

Березень 2016 р.                                                                                 м. Київ  

 

 

ПРЕС-РЕЛІЗ

 

16 березня 2016 року відбулося засідання Комітету з питань культури і духовності.  

 

 

Комітет з питань культури і духовності на своєму засіданні почав розгляд зауважень та пропозицій до проекту Закону про державну підтримку кінематографії в Україні (реєстр. №3081-д, друге читання).

В ході обговорення та гострих дискусій народні депутати – члени Комітету ухвалили рішення щодо необхідності розгляду поправок відповідно до тематичних блоків та узгодження з експертним середовищем остаточної редакції запропонованих народними депутатами поправок.

Також Комітет розглянув та підтримав проект Закону про внесення змін до Закону України «Про кінематографію» (реєстр. №3359). Проектом Закону пропонується уточнити положення статті 15-1 Закону України «Про кінематографію»  та поширити норму про заборону трансляції фільмів, вироблених фізичними і  юридичними особами держави-агресора, які не містять популяризації або пропаганди, на фільми вироблені після 1 січня 2014 року та (або) опубліковані (оприлюднені) після 1 січня 2014 року.

Комітет з питань культури і духовності рекомендує Верховній Раді Україні прийняти законопроект (реєстр. №3359) за основу та в цілому в уточненій редакції змін до Закону України «Про кінематографії», запропонованій Комітетом.

У засіданні взяли участь представники центральних органів виконавчої влади, Індустріального телевізійного Комітету, Національного Центру Олександра Довженка, експерти та фахівці кінематографічної галузі.