До 14 липня Комітет приймає пропозиції і зауваження для розробки єдиного Закону про внесення змін до деяких законів України щодо запровадження контрактної форми роботи в галузі культури та конкурсної процедури призначення керівників державних та комунальних закладів культури, театрів, бібліотек, музеїв

14 липня 2015, 13:48

 

10 липня народні депутати України – члени Комітету з питань культури і духовності провели чергове засідання Комітету за участі Заступника Голови Верховної Ради України Оксани Сироїд, народних депутатів України Альони Шкрум і Павла Кишкаря, Заступника Міністра культури України Ростислава Карандєєва, а також представників Міністерства юстиції України, Міністерства соціальної політики України, творчої інтелігенції та громадськості тощо.

На засіданні обговорили проекти законів про внесення змін до деяких законів України щодо запровадження контрактної форми роботи в галузі культури (реєстр. № 2669) та про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо конкурсної процедури призначення керівників державних та комунальних закладів культури, театрів, бібліотек, музеїв) (реєстр. № 2669-1) з метою розробки єдиного Закону.

Дискусія точилася навколо того, яким чином проводити відповідні конкурсні процедури, а також строки укладання відповідного контракту.

Голова Комітету Микола Княжицький наголосив, що Комітет повністю відкритий для співпраці та створення єдиного Закону щодо запровадження контрактної форми роботи у галузі культури та конкурсної процедури призначення керівників державних та комунальних закладів культури, театрів, бібліотек, музеїв.

Також члени Комітету з питань культури і духовності запропонували усім учасникам засідання Комітету опрацювати зазначені вище законопроекти та до 14 липня ц.р.  надіслати свої зауваження та пропозиції Комітету для врахування. (тел.255-47-50, 255-44-83, факс/тел. 255-41-31, haliuk@rada.ua, k_kult@rada.gov.ua)