Верховна Рада України прийняла Постанову "Про присвоєння імені Амет-Хана Султана міжнародному аеропорту "Сімферополь"

14 травня 2015, 10:57

Верховна Рада України прийняла Постанову «Про присвоєння імені Амет-Хана Султана міжнародному аеропорту «Сімферополь»

 

Присвоєння імені легендарного льотчика-героя Амет-Ха́на Султа́на Сімферопольському аеропорту є наданням чести цьому об'єкту та, як зазначив у своїй доповіді Голова Комітету Микола Княжицький, повернення боргів кримськотатарській спільноті.

Прийняття рішення про присвоєння почесного імені Амет-Хана Султана Сімферопольському аеропорту засноване на широко поширеній у світі та в Україні практиці надання аеропортам імен національних героїв.

Ініціатива присвоїти ім'я легендарного авіатора Сімферопольському аеропорту дістала величезний резонанс і щонайширшу підтримку української і міжнародної громадськості, а хід її реалізації широко освітлюється різними вітчизняними і зарубіжними засобами масової інформації.

13 травня ц.р. окремі народні депутати України – члени Комітету під час обговорення висловили сумніви щодо способу, у який запропоновано здійснити дане найменування, вважаючи за доцільне, щоб згадане перейменування здійснювалося Кабінетом Міністрів України, як це передбачено статтею 7 Закону України «Про географічні назви». У підсумку згаданий проект Постанови у початковій редакції, запропонованій суб‘єктом законодавчої ініціативи – народним депутатом України А.Тетеруком, підтримали більшість народних депутатів – членів Комітету, присутніх на засіданні.

Відповідний проект постанови зареєстровано за № 2796.