Комітет з питань культури і духовності провів виїзне засідання у м. Маріуполь Донецької області

20 лютого 2015, 18:07

 

Комітет з питань культури і духовності провів виїзне засідання Комітету у м. Маріуполь Донецької області

 

 

 

16 лютого у м. Маріуполь відбулось виїзне засідання Комітету Верховної Ради України з питань культури і духовності. У складі парламентської делегації прибули Голова Комітету Микола Княжицький, Перший заступник голови Комітету Ірина Подоляк, Заступник голови Комітету, голова підкомітету у сфері свободи совісті та релігійних організацій Віктор Єленський, голова підкомітету з питань охорони історико-культурної спадщини Сергій Тарута.

У ході візиту до Маріуполя народні депутати України ознайомилися з культурним життям міста. Вони відвідали Школу Мистецтв, Будинок Культури «Молодіжний», Маріупольський Художній Музей ім. А.І.Куїнджі та виставкову залу Центру сучасного мистецтва.

У приміщенні Маріупольського державного університету народні депутати України зустрілися з громадськістю міста: митцями, науковцями, працівниками культурних закладів. Депутати відповіли на низку запитань, які торкалися не лише мистецтва, а й ролі сучасної культури, як важливого ідеологічного фактору в житті суспільства. Були порушені питання децентралізації культурної політики та соціального захисту працівників культури. Голова Комітету Микола Княжицький ознайомив присутніх з законодавчими ініціативами, підтриманими Комітетом, а також визначив головні напрямки реформування культурної політики.

Під час зустрічі з творчою молоддю міста жваву дискусію викликало обговорення питання активізації культурних ініціатив митців та залучення для здійснення їхніх проектів коштів міжнародних фондів.

Під час поїздки в Маріуполь відбулося також розширене засідання Комітету з питань культури і духовності , на якому були визначені два важливих заходи, заплановані Комітетом з метою залучення до формування культурної політики України представників усіх регіонів. Зокрема, було прийняті рішення:

1.               Ініціювати проведення парламентських слухань на тему: «Стратегія культурно-інформаційного розвитку держави: міжрегіональний діалог»;

2.               Створити при Комітеті з питань культури і духовності Громадську раду «Міжрегіональна культурна ініціатива».

Члени Комітету зустрілись також з наймолодшими маріупольцями і подарували бібліотеці дитячого закладу низку видань для дітей.

Мешканці Маріуполя щиро подякували членам Комітету за відвідання їхнього міста в такий небезпечний та напружений для країни час.

Уривок засідання можна подивитися тут:  https://www.youtube.com/watch?v=ZE6cgI0A04o