Комітет на своєму засіданні прийняв рішення про проведення 21 травня 2013 року слухань у Комітеті на тему: "Підготовка до відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Григоровича Шевченка: стан, проблеми та пропозиції".

17 квітня 2013, 18:08

Зважаючи на загальноукраїнську та світову значимість 200-літнього ювілею Тараса Григоровича Шевченкагеніального мислителя, поета, художника, Комітет з питань культури і духовності на своєму засіданні прийняв рішення про проведення 21 травня 2013 року слухань у Комітеті на тему: «Підготовка до відзначення 200-річчя від дня  народження Тараса Григоровича Шевченка: стан, проблеми та пропозиції».

Проведення слухань було зініційовано громадськістю: представниками творчої інтелігенції, науковцями, шевченкознавцями, стурбованими станом підготовки до відзначення 200-річчя від дня  народження Великого Кобзаря.

Голова Комітету В’ячеслав Кириленко зазначив: «Основне завдання Комітетузробити все можливе, аби відзначення ювілею Т.Шевченка не перетворилося на «галочку», адже постать Тараса Шевченка – одна із основних складових української ідентичності».

Метою проведення слухань є широке обговорення та вироблення дієвих механізмів координації зусиль фахівців щодо гідного вшанування знакового для України ювілею.