Міністр культури України Л.М.Новохатько взяв участь у засіданні Комітету

05 квітня 2013, 10:19

Під час зустрічі з Міністром члени Комітету обговорили низку актуальних проблем у галузі культури. Зокрема, у контексті відзначення 1025-річчя хрещення Київської Русі Голова Комітету В.Кириленко висловив стурбованість щодо законодавчих ініціатив представників парламентської більшості, які можуть напередодні визначної ювілейної дати спровокувати громадське протистояння та порушити міжконфесійну злагоду в Україні. Члени Комітету також звернули увагу Міністра на проблему функціонування української мови як державної та необхідність удосконалення законодавства щодо захисту української мови. Значну частину в діалозі було приділено охороні культурної спадщини.

Доповідаючи про роботу Міністерства, Л.Новохатько задекларував про співпрацю у вирішенні всіх проблемних питань із Комітетом, зокрема й в удосконаленні законодавчої бази в пріоритетних сферах культури.

Крім того, народні депутати наголосили на важливості належної та всебічної підготовки відзначення 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка. Голова Комітету наголосив Міністрові на потребі залучення громадськості у підготовці заходів із вшанування пам’яті генія Українського народу. «Мета Комітету – зробити все можливе, аби відзначення ювілею Т.Шевченка не перетворилося на «галочку», адже постать Тараса Шевченка – одна із основних складових української ідентичності», – зазначив В’ячеслав Кириленко. 

Міністр Л.Новохатько також відповідав на низку питань членів Комітету. У ході зустрічі було обговорено такі резонансні питання культурного життя України, як: вітчизняний кінопрокат, дублювання фільмів українською мовою, розвиток музейної сфери, популяризація української культури за кордоном, відновлення програми закупівлі книжок для бібліотек.