7 грудня 2022 року розпочався Creative Ukraine Forum-2022 «THE POWER OF RESILIENCE». Цього року форум присвячений ролі креативних індустрій та культури України в сучасних реаліях.

На заході виступили члени Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики: заступниця голови Комітету, голова підкомітету з питань інформаційної політики та європейської інтеграції Євгенія Кравчук та голова підкомітету із розвитку туризму та курортів Дмитро Нальотов.

Також спікерами заходу є Матті Маасікас — Голова Представництва ЄС в Україні, Пйотр Глинський — Міністр культури та національної спадщини Республіки Польща, Ріма Абдул-Малак — Міністр культури Французької Республік, Сімонас Кайрис — Міністр культури Литовської Республіки, Ніколас Томас — директор Британської Ради в Україні, Святослав Вакарчук, Сергій Жадан, Ірина Данилевьска, Катя Сільченко, Катя Тейлор, Девід Кодлінг, Анжрі Федорів та багато провідних експертів галузей креативних індустрій.

Голова підкомітету з питань інформаційної політики та європейської інтеграції Євгенія Кравчук долучилася до Модуля № 2 «Креативні індустрії. План відновлення країни. Панельна дискусія».

«Разом із колегами Данилом Гетманцевим, Олександром Ткаченком, Тимофієм Миловановим та Галиною Григоренко обговорили реалії життя креативних індустрій сьогодні та плани щодо післявоєнного відновлення. Зокрема, у найближчій перспективі варто забезпечити фінансування грантових програм УКФ та УІК; масштабувати ідею з сертифікатами на культурні послуги, яка дуже гарно себе зарекомендувала під час Є-підтримки.

Окрім того, плануємо зареєструвати законопроєкт "Про культурну субвенцію", щоб допомогти центрам культурних послуг на місцях оновити матеріально-технічну базу і забезпечити всіх наших громадян у всіх куточках України, від столиці до найменшого села, якісним доступом до культури.

Жодних сумнівів: Україні все вдасться. Переможемо!» — поінформувала за результатами дискусії політикиня.

Голова підкомітету з питань розвитку туризму і курортів Дмитро Нальотов приєднався до розмови «Народні художні промисли. Традиції. Розвиток. Експорт».

«Креативні індустрії розвиваються, а народні художні промисли є їхнім важливим та серйозним сектором. Ми розуміємо, що народні художні промисли не робляться швидко, що їх не можна так просто взяти і купити чи створити, виділивши на це великі бюджети», — зазначив голова профільного підкомітету. За його словами, роль держави — це підтримка, збереження та надання інструментів для розвитку народних художніх промислів.

 

Запис форуму можна переглянути  за посиланням.

 

Довідково. Міжнародний форум «Креативна Україна» є найбільшою у Східній Європі платформою для обговорення напрямків державної політики у сфері культури та креативних індустрій. Щороку подія збирає кількадесят спікерів та спікерок з 10+ країн світу. Політики/політикині, креативні підприємці/підприємиці, міжнародні експерти/експертки у сфері культури й економіки, представники/представниці органів державної влади та громадянського суспільства залучаються до розробки оптимальних шляхів формування креативної економіки в Україні, що заснована на інноваціях, таланті, творчості. Форум відбувається з 2017 року. Засновником Форуму та головним організатором є Міністерство культури та інформаційної політики України.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

01 липня 2024 11:36
27 червня 2024 12:24
26 червня 2024 11:43
25 червня 2024 16:01
21 червня 2024 12:16
19 червня 2024 12:15
18 червня 2024 11:49
13 червня 2024 12:27
11 червня 2024 13:02
10 червня 2024 18:00