11 червня 2020 року голова підкомітету у справах сім'ї та дітей Тетяна Рябуха як член центрального міжвідомчого штабу з координування організації і проведення оздоровлення дітей взяла участь у Всеукраїнській селекторній нараді з питань підготовки та проведення оздоровчої кампанії 2020 року.

Серед учасників — заступник Міністра охорони здоров'я — головний лікар України Віктор Ляшко, заступник Міністра соціальної політики Борис Лебедцов, директорка Департаменту реалізації державної соціальної політики Ольга Дейнега, Генеральний директор Директорату розвитку соціальних послуг та захисту прав дітей Руслан Колбаса, народний депутат України Андрій Лопушанський, представники Укрзалізниці, обласних та Київської міської держадміністрацій.
На початку наради Борис Лебедцов поінформував, що члени міжвідомчого штабу, засідання якого відбулося 8 травня, внесли конструктивну пропозицію щодо посилення міжвідомчого контролю за відкриттям закладів та їхнім функціонуванням, а також нагадав, що Міністерство соціальної політики видало наказ про план заходів щодо організації та оздоровлення у 2020 році.
На оздоровлення і відпочинок дітей цього року заплановано більш ніж 1 млрд грн. На державні підприємства «Артек» та «Молода гвардія» передбачено фінансування — 211 млн грн. 
Головний  санітарний лікар України Віктор Ляшко повідомив, що Міністерство охорони здоров'я ініціювало перед урядом і внесло пропозицію заборонити на період карантину проведення оздоровлення і відпочинку дітей в оздоровчих таборах. Ця норма буде діяти як мінімум до 22 червня. «Сьогодні ми бачимо зростання кількості випадків, які реєструються після введення третього етапу пом'якшення карантинних заходів, тому МОЗ буде відстоювати свою позицію», — зауважив В. Ляшко. Паралельно із цим Міністерство розробляє протиепідемічні норми та вимоги, які додатково будуть запроваджені в закладах оздоровлення у разі їх відкриття після 22 червня. Крім того, за словами Віктора Ляшка, треба бути впевненим, що місцеві лікарні зможуть надати медичну допомогу не тільки у випадку з COVID-19, а й якщо виникнуть інші інфекційні захворювання.
Тетяна Рябуха підтримала позицію Віктора Ляшка у тому, що потрібно ретельно опрацювати алгоритм реагування на випадки спалаху будь-якої інфекції. Одним із завдань, за її словами, є організація позитивної співпраці державних органів влади, органів місцевого самоврядування і керівників закладів оздоровлення та відпочинку, бо саме на них в першу чергу покладена відповідальність за якість послуг з оздоровлення та за створення безпечних умов перебування дітей в закладах.
Представник Державної служби України з надзвичайних ситуацій Олександр Чекригін акцентував, що на сайті облдержадміністрацій необхідно розміщувати перелік таборів, які виявили намір працювати цьогоріч та які пройшли перевірку відповідних органів (ДСНС, Держпродспоживслужби тощо).
З огляду на те, що у кожному регіоні різні рівні епідемічної ситуації, вирішувати питання оздоровчої кампанії дітей у 2020 році потрібно індивідуально для кожної області (міста).  
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

25 квітня 2024 16:43
25 квітня 2024 16:04
24 квітня 2024 18:15
24 квітня 2024 16:05
22 квітня 2024 16:29
19 квітня 2024 15:27
18 квітня 2024 14:09
17 квітня 2024 20:00
16 квітня 2024 17:24
12 квітня 2024 13:30