Микола Княжицький: «Децентралізація має проводитися з врахуванням особливостей кожного гірського району»

Голова Комітету з питань культури і духовності Микола Княжицький взяв участь у Карпатському Форумі регіонального розвитку, який відбувся 31 травня у м. Яремча Івано-Франківської області. У заході взяли участь представники з чотирьох областей України, представники гірських громад, очільники органів місцевого самоврядування, а також делегати з Польщі, Німеччини, Румунії. Під час Форуму виступив Президент України Петро Порошенко, Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, Віце-прем’єр-міністр України - Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко.

«Серед проблем Карпатського регіону вирішення потребують саме проблема місцевого населення, яке залишає депресивні гірські райони та переїжджає у великі міста. Коли ми говоримо про різноманітність проблем цих територій та стратегічний шлях розвитку Карпатського регіону - необхідно враховувати усі особливості  кожного гірського району. І саме в цьому має полягати державна політика децентралізації» - наголосив у своєму виступі Микола Княжицький.

На його думку, кожен район має розробити і втілювати у життя свій соціально-економічний проект. Так, для Верховинського району властиве індивідуальне господарювання, для Косівського – сільськогосподарські підприємства, а для Буковеля та Славського – гірськолижний туризм.

«Що зробили свого часу французи - вони ініціювали будівництво гірськолижних комплексів у місцевостях, де це доцільно; розробили цільову програму, виділили кошти під цю програму для розвитку гірськолижного національного туризму. Таку систему розвитку регіонів необхідно створити і в Україні» - акцентував у своїй доповіді Народний депутат України.

Як Голова Комітету з питань культури і духовності Микола Княжицький наголосив на важливості збереження нематеріальної культурної спадщини Карпатського регіону.

«Гуцульська та бойківська культура можуть зникнути, оскільки населення Карпатського регіону частіше залишають селища, які не забезпечені належною інфраструктурою» - наголосив у своєму виступі Микола Княжицький

Форум ініційовано Івано-Франківським Центром розвитком місцевого самоврядування, за підтримки Програми «U-LEAD з Європою», Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України та Івано-Франківської облдержадміністрації.

Відео

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

25 квітня 2024 16:43
25 квітня 2024 16:04
24 квітня 2024 18:15
24 квітня 2024 16:05
22 квітня 2024 16:29
19 квітня 2024 15:27
18 квітня 2024 14:09
17 квітня 2024 20:00
16 квітня 2024 17:24
12 квітня 2024 13:30